Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Grafische sector koploper in vergrijzing - Deel 1: de cijfers

De vergrijzing in de grafische sector is ongekend. Dat bleek uit een presentatie van Mathijs Bouwman tijdens het “Grote Grafische Arbeidsmarktdebat”. ‘In achttien jaar tijd is de gemiddelde leeftijd van werknemers in uw sector met vijftien jaar gestegen. Dat is heel veel. Ik ben nooit zoiets in een economische sector tegengekomen.'

  • 3 jul 2019

Mathijs Bouwman is de “huiseconoom” van Nieuwsuur en duidt ook in andere tv-programma’s geregeld economische en financiële actualiteiten. Het A&O Fonds Grafimediabranche, de organisator van het eerste Grote Grafische Arbeidsmarktdebat, had hem uitgenodigd voor een presentatie over de actuele arbeidsmarktsituatie in de grafische sector. Ook was hij betrokken bij een zaaldiscussie met 25 grafische ondernemers over de vraag hoe om te gaan met de personeelsproblematiek in deze sector. In dit artikel (Deel 1) presenteren we de belangrijkste arbeidsmarktstatistieken. In Deel 2 volgt een samenvatting van het debat naar aanleiding van deze statistieken.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!