Terug naar overzicht

Print

Roland Keppler nieuwe CEO van Onlineprinters

Onlineprinters, een van de grootste onlinedrukkerijen van Europa, wordt per 1 juli 2019 geleid door Roland Keppler (55). Hij zal de internationale groei van de Onlineprinters-groep blijven bespoedigen en de consequente afstemming op de behoeften van de klant verder intensiveren.

  • 1 jul 2019

Uit het persbericht: 
Keppler neemt het voorzitterschap van de directie over van dr. Michael Fries, die na vijf jaar aan de top van het bedrijf nieuwe uitdagingen wil aangaan. Dankzij zijn eerdere werkzaamheden beschikt Roland Keppler over grondige knowhow op het gebied van bedrijfsontwikkeling en internationalisering van business-services-ondernemingen. Samen met CCO Christian Würst en CFO Dirk A. Müller zal hij de onderneming leiden. Roland Keppler leidde tijdens zijn professionele loopbaan meerdere bedrijven van naam, waarbij de digitalisering van het businessmodel, het doordringen in nieuwe internationale markten en de consequente afstemming op de behoeften van de klant een belangrijke rol speelden. De economisch ingenieur heeft als CEO bedrijven als Europcar autoverhuur, de carsharing-aanbieder car2go en TUIfly geleid.

Klantoriëntatie als steunpilaar

'Wij zijn heel blij dat we met Roland Keppler een zeer ervaren manager uit de business-services-sector voor de Onlineprinters-groep hebben gewonnen. Hij zal nieuwe impulsen geven, om de groep blijvend voor de toekomst voor te bereiden en het innovatieve model van online drukken internationaal verder op de kaart te zetten. De ruime ervaring van de heer Keppler zal helpen om onze sterke marktpositie uit te breiden met een duidelijke afstemming op de behoeften de klant', aldus Walter Meyer, lid van de commissie van advies en oprichter van Onlineprinters.

Dr. Michael Fries verlaat het bedrijf op eigen verzoek op 30 juni 2019 na vijf jaar te hebben gewerkt als CEO, om zich bezig te houden met andere bedrijfsmatige activiteiten. Onder zijn leiding is de onderneming duidelijk gegroeid, heeft met LaserTryk en Solopress twee bedrijven in het buitenland overgenomen die toonaangevend zijn in hun markten en zich ontwikkeld tot een grote e-commerce-groep met een omzet van meer dan 200 miljoen euro. Het afgelopen boekjaar heeft Onlineprinters meer dan 3,2 miljard individuele gedrukte producten gefabriceerd.