Terug naar overzicht

Print

Leonard Kurz neemt printdivisie van Steinemann over

Begin juni heeft folie- en foliemachineleverancier Leonard Kurz uit het Duitse Fürth de digitale print divisie van het Zwitserse Steinemann overgenomen. Met deze acquisitie breidt de onderneming het product portfolio in digitale machines verder uit.

  • 26 jun 2019

Steinemann in Sankt Gallen produceert, onder de naam ‘Colibri’, lakmachines voor de grafische markt, voornamelijk voor vellen- en small web toepassingen. In samenwerking met een Zwitsers chemiebedrijf ontwikkelde het een nieuwe gepatenteerde Ink-jet technologie. Deze is geïntegreerd op een nieuwe vellenmachine, genaamd DMax. DMax kan worden gebruikt om te spotvernissen of voor het aanbrengen van lijm door inkt-jet. Een extra folietoren, genaamd Dfoil, kan transferfolie verwerken en aanbrengen op het substraat materiaal. De machine maakt gebruik van alle knowhow van Steinemann, volgens Kurz een van de meest geavanceerde en snelste digitale Folie Enhancement machines in de huidige markt.

Om een sterkere groei te realiseren zocht Steinemann naar een wereldwijde partner voor haar digitale divisie. Steinemann besloot om de digitale print divisie te scheiden van de productie van schuurmachines voor de meubel industrie en de print-tak in zijn geheel te verkopen aan de KURZ Groep. De Zwitserse onderneming is een pionier in digitale folie decoratie sinds 2008 en sluit volgens de koper perfect aan bij het bestaande KURZ Digital Metal portfolio: de DM Luxliner gebruikt toner om onze metal transfer effecten naar het substraat over te brengen; de DM Jetliner is de oplossing om hoogglans, fijnste details, met vlakke metal finish afwerkingen te bereiken, dit kan worden beschouwd als de digitale koudfolie en de Steinemann technologie met hun inkt-op substraat principe, hetzij op vellendruk of op smalle web, maakt metal finish afwerkingen met verhoogde embossing effecten en kan worden beschouwd als de digitale hotstampfolie.