Terug naar overzicht

Print

Drukbezocht Open Huis BaumannWohlenberg

BaumannWohlenberg, fabrikant van nabewerkingsapparatuur voor grafische producties, organiseerde halverwege mei een Open Huis in Solms (D). Er kwamen zo’n 300 belangstellenden op af om de innovatieve post-press oplossingen live te ervaren.

  • 3 jun 2019

Het open huis vond plaats op de productielocatie van BAUMANN Maschinenbau in Solms dat deel uitmaakt van de BAUMANN-groep, een van de grootste bedrijven voor afwerkingssystemen in de grafische industrie. Al in de jaren zestig begon BAUMANN periferie machines te bouwen voor snijmachines, zoals automatische triltafels, stapelliften en luchttafels. Tegenwoordig is BAUMANN Maschinenbau Solms wereldwijd een van de leidende fabrikanten van snijsystemen en stapelkeerders. Het assortiment omvat volledige snijlijnen voor drukkers, boekbinders en papierfabrikanten. ‘In de grafische industrie is het onze dagelijkse taak om onze klanten te helpen bij het produceren en leveren van hoogwaardige drukproducten in de kortst mogelijke tijd en op de meest kosteneffectieve manier,’ meldt de onderneming. ‘Hiervoor vereist vooral de tijdfactor een hoge flexibiliteit in alle verwerkingsstappen. Om aan de steeds groter wordende klanteneisen te voldoen en zo concurrerend te blijven is er geen andere manier dan om te investeren in geautomatiseerde procesoplossingen.’ Tijdens het open huis bij Baumann zagen de bezoekers drie van de nieuwste innovatieve automatiseringsoplossingen.

Als eerste meldde Baumann nieuws over het volautomatisch jogging-systeem voor labels; het zogeheten “BASA Label”. De BASA Label telt, trilt en transporteert vellen. De nieuwe BASA Label demonstreerde dat verschillende materialen en zelfs "moeilijke" papiersoorten eenvoudig en volledig automatisch verwerkt worden. Na het automatisch tellen van de vellen worden deze volautomatisch getrild en getransporteerd naar een verder proces. De BASA kan volautomatisch offline de deellagen trillen en opslaan in een buffersysteem of kan inline opereren met andere snij-of afwerksystemen. Via een chipsysteem kunnen verschillende jobs op een pallet verwerkt worden. Een aantal nieuwe opties en inline methodes zoals het invoeren van planken voor het afladen in buffersystemen of het invoeren van een tussenvel maken het automatisch proces compleet.

De tweede oplossing die Baumann toonde was het BASS-snijsysteem. Na het volledig geautomatiseerde trilproces BASA automatiseerde Baumann ook het snijproces. BASS staat voor Baumann Automatisch Snij Systeem. Voor producten met dezelfde lay-out neemt de geïntegreerde robot de taken van de operator over. Baumann toonde hier een oplossing in hoekformatie waarbij de deellaag na het trillen op de zogenoemde BSB 3L Professional automatisch in het BPS buffersysteem werd geladen. Vervolgens werd het volautomatisch via een draaitafel op de achtertafel van de snijmachine geladen. Een geïntegreerde robot neemt vanaf hier de taken van de snijder over.

Na het snijden in banden neemt de robot de gesneden banden over en transporteert deze naar de volgende verwerkingsmachine. Tijdens de demonstratie werden de gesneden producten naar een Blumer Apollo stans- en bandeermachine vervoerd. Deze doorvoer kan naar rechts, links of, afwisselend, naar rechts en links worden gedaan. In de praktijk, bijvoorbeeld bij het snijden van labels, kunnen twee stansmachines gelijktijdig worden gevoed - automatisch en onbemand, wat betekent dat twee bestellingen tegelijk kunnen worden verwerkt, de klok rond, in 3-ploegen. In combinatie met het volautomatische tril-systeem BASA, de multi-buffers en extra verwerkingssystemen, laat het toe om de efficiëntie verder te verhogen. De programmering van de robot is eenvoudig en snel en wordt door de operator via een extra bedieningspaneel in slechts enkele stappen uitgevoerd. Dit garandeert minimale insteltijden. Indien nodig kan het automatische snijsysteem natuurlijk ook handmatig worden bediend als een "eenvoudige" snijmachine. De robot gaat dan eenvoudigweg naar zijn parkingpositie boven de snijmachine.

De derde innovatieve oplossing was de première van de nieuwe BaumannWohlenberg 80. De nieuwe ontwikkeling is gebaseerd op de beproefde technologie van de WB 92. De machine was uitgerust met de uiterst interessante functie "straight to cut", dat direct via het pre-press-bestand rechtstreeks via een barcodelezer toegang biedt tot het snijprogramma. Via een barcode genereert de computer de CIP4 en creëert automatisch het snijprogramma. Voor de labeldrukkers was er nog het Baumann BPS afpersstation. Een oplossing om massieve deellagen te creëren door middel van een afpersunit. Een uitstrijkrol met 50 ton drukkracht perst alle lucht uit de deellaag waardoor een massief blok ontstaat, ideaal om het bekende probleem van snijverschillen bij etiketten weg te werken. Verder konden bezoekers nog het gamma automatische stapelkeerders ontdekken en waren een aantal bevriende leveranciers van Bauman, zoals Hohner, Xerox, MBO en dochterbedrijf Wohlenberg-bindsystemen aanwezig.