Terug naar overzicht

Bedrijven & Personen

Roto Smeets nadert faillissement

Circle Media Group heeft uitstel van betaling aangevraagd voor Roto Smeets B.V.. Volgens het persbericht komt dat door de 'zeer uitdagende marktomstandigheden' waar de drukkerijsector mee kampt. De bedrijven draaien voorlopig wel door.

  • 15 apr 2019

 

 

De drukkerij werkt in Nederland voor retailers en uitgeverijen. Roto Smeets drukt volgens de site bladen als Quote, Donald Duck, Story, Libelle, Margriet, de Kampioen en Voetbal International. Ook de Ikea-catalogus en de Consumentengids rollen bij Roto Smeets van de pers, meldt RTL-Z. Tot de getroffen werkmaatschappijen, waar zo'n 800 mensen werken, worden gerekend Roto Smeets Deventer, Roto Smeets Weert en Senefelder Misset in Doetinchem. Het 12 april aangevraagde uitstel van betaling geldt volgens het persbericht van Circle Media Group niet voor MPG in Amstelveen, het Belgische Corelio Printing en andere onderdelen in Duitsland (J. Finck Druck in Ostfildern en Körner Druck in Sindelfingen), Hongarije (Antol in Celldömölk), Oostenrijk (Obendorfer Druckerei) en Spanje (Impresia Ibérica in Barcelona, Madrid en Toledo). Tijdens het uitstel van betaling wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het bedrijf te reorganiseren.

De Nederlandse Circle Media Group was de laatste maanden al flink in het nieuws. De groep maakte vorige week nog bekend dat het boekenprint-dochter CPI verkoopt, een groep waar 2.500 mensen werken. Koper is ondernemer Richard Hughes van investeringsfonds RHWO. In januari bleek de Belgische diepdrukkerij Hélio Charleroi faillissement te moeten aanvragen, wat zo'n 800 mensen hun baan kost. In maart meldde de groep dat het de Finse diepdrukkerij Helprint verkocht aan landgenoot Printers Group. Circle Media Group zet volgens ceo Peter Andreou door op consolidatie van de Europese commerciële drukwerk industrie.

Roto Smeets B.V. heeft de formele vestiging in Deventer en handelde ook onder de namen:
Multi Media International
Roto Smeets Nederland
Smeets International Publications
Roto Smeets Publishing & Printing
Roto Smeets Magazines
Roto Smeets International
Roto Smeets Sales