Terug naar overzicht

Bedrijven & Personen

Océ VarioPrint i-serie voor AddComm en ARSprintmedia

Het driedaags Cutting Edge Event van Canon van 9 tot 11 april begon lekker. Op de eerste dag tekenden zowel AddComm als ARSprintmedia voor een vellen inkjetpers.

  • 11 apr 2019

Eens per jaar organiseert Canon in het Canon Experience Center in Venlo het Cutting Edge Event. Dit jaar bezochten zo’n 450 (potentiële) klanten uit heel Europa het over drie dagen verdeelde evenement. Het gezelschap op de eerste dag bestond voor een flink deel uit Nederlandse relaties die kennis maakten met de actuele stand van (technische) zaken. Zo introduceerde Canon onder meer de op tonertechnologie gebaseerde nieuwe imagePRESS C910-serie die inspeelt op de behoefte aan lichte productiesystemen bij printbedrijven en centrale repro’s van grote organisaties.

Ander mooi nieuws kwam op deze eerste dag van twee Nederlandse bedrijven die tekenden voor de aanschaf van een inkjet vellenprinter, uit de Océ VarioPrint i-serie. Leonie van der Veen en haar broer en mede-eigenaar Arne van der Veen van multichannel servicebedrijf AddComm uit Amersfoort tekenden voor een Océ VarioPrint i200. AddComm is van huis uit een print- en mailbedrijf dat al jaren terug inzette op digitalisering als service voor klanten die documenten sturen. Denk aan kanalen als e-mail, sms, FiNBOX, DigiAccept, webpresentment, online archiving en SignMail. Leonie: ‘Voor onze printactiviteiten op het gebied van transactiemail hebben we twee Canon rollenprinters. En we hebben al ervaring met dit type inkjet vellenpers die we inzetten voor divers werk, waaronder een groeiend segment van kleinere oplagen boeken. De i200 komt naast namelijk naast onze i300 te staan. Die 200 staat voor 200 images per minuut. Het mooie van dit platform is dat je kunt opschalen met upgrades. Dus komt er een nieuwe inktsoort of wil je een hogere productsnelheid, dan kan zo’n upgrade uitgevoerd worden zonder dat je een heel nieuw apparaat moet aanschaffen.’
Foto boven, v.l.n.r.: Maarten Plug (Canon), Ronald Zandvliet (Canon), Arne van der Veen en Leonie van der Veen van AddComm en Frank Huigen van Canon). 

Ook bij ARSprintmedia in Roermond komt een Océ VarioPrint i-serie te staan, de i300. Het bedrijf van Loek van Schijndel en Thomas Martens drukt op offset en op een tonermachine. Een groeiend segment binnen de onderneming is de productie van gepersonaliseerde en kleine oplagen kinderboeken. Martens: ‘De kwaliteit van inkjet op deze machine is door de recente nieuwe inktsoort zo goed dat dit paste bij het soort projecten dat wij produceren. Wij verwachten dat deze machine de tonermachine vervangt en tevens dat we werk van de offsetpers zullen migreren naar inkjet.’

Foto: v.l.n.r.: Loek van Schijndel, Thomas Martens en Rogér Vromans van ARSprintmedia en Ronald Zandvliet en Frank Huigen van Canon.

Over beide ondernemingen leest u in de papieren PRINTmatters binnenkort meer.