Terug naar overzicht

Bedrijven & Personen

Samenwerking Antilope De Bie en Graphius Group

De Graphius Group in Gent heeft een belang genomen in land- en vakgenoot Antilope De Bie dat gevestigd is in Duffel bij Antwerpen. De Belgische grafische groep strekt haar tentakels zo verder uit richting Nederland.

  • 9 apr 2019

Bij de Graphius Group werken ruim 370 mensen en Antilope De Bie, waar ook Stockmans Kalenders bij hoort, telt bijna 100 medewerkers. Volgens bericht van onze Belgische collega’s van Grafisch Nieuws gaat het om een beperkte ‘instap’ in het kapitaal van Antilope De Bie en Stockmans Kalenders. De grote Graphius Group wordt geleid door de broers Denis en Philippe Geers en is de afgelopen jaren stevig gegroeid door overnames. Deze nieuwste stap komt voort uit, zoals men zelf meldt: openstaan voor verandering en opportuniteiten met de focus op groei, is en blijft in de grafische sector noodzakelijk. Schaalgrootte en een maximaal uitgebreid aanbod is en blijft van levensbelang.

Met deze samenwerking voegt de Gentse groep een vierde productievestiging toe aan het arsenaal die geografisch gunstig gelegen is voor de Antwerpse, Limburgse, Brabantse en Nederlandse markt. Bovendien kan Graphius vanaf nu ook beroep doen op de recent aangekochte Heidelberg drukpersen met UV-droging van de groep Antilope De Bie. Door deze nauwe strategische samenwerking zullen ook de productiecapaciteit en grafische mogelijkheden van alle sites richting klanten verder geoptimaliseerd worden. Men gaat er van uit de deze verbeterde service een positief effect heeft op de rendabiliteit van de ondernemingen. Antilope De Bie zal onafhankelijk fungeren als aparte entiteit en Bart en Johan De Bie blijven de site in Duffel verder aansturen.