Terug naar overzicht

Bedrijven & Personen

Uitstel van betaling voor Art & All Posters Oostrum

Voor de 88 werknemers van drukkerij Art & All Posters in Oostrum zijn de tijden nog spannender dan ze al waren. De mensen zaten al thuis en nu is aan de onderneming uitstel van betaling verleend.

  • 11 mrt 2019

De drukkerij verkeerde, volgens berichtgeving in de Limburger al enige tijd in zwaar weer. Het bedrijf in Oostrum, dat grofweg ligt tussen Nijmegen en Venlo opereert nu onder bewind en bewindvoerder Bob van Brink onderzoekt de mogelijkheden van en doorstart.

De Oostrumse drukkerij kwam vorig jaar in moeilijkheden. Moederbedrijf Art.com, leverancier van kunstposters en wanddecoraties, werd begin december in de VS overgenomen door grootwinkelbedrijf Walmart. Het concern had echter geen interesse in voortzetting van de Art.com-dochter in Oostrum die de markt buiten Amerika bediende. Wel zouden betrokkenen de mogelijkheden voor een doorstart bekijken. Het bedrijf legde op 21 december zijn website stil, handelde de bestellingen af en sloot een tijdje later de poort.

Sindsdien zitten de medewerkers thuis en leven ze tussen hoop en vrees. Het uitzendpersoneel, doorgaans werkten er circa honderd tijdelijke krachten, werd al langer niet meer ingehuurd. De salarissen over de afgelopen twee maanden zijn wel uitbetaald.

Lees meer op limburger.nl