Terug naar overzicht

Bedrijven & Personen

Shato Beheer neemt Veen Media over

Veen Bosch & Keuning Uitgevers Groep (VBK) heeft onderdeel Veen Media overgedragen aan het Rotterdamse Shato Beheer. VBK geeft de dalende trend in de tijdschriftenmarkt als reden. Shato Beheer ziet kansen met de titels.

  • 6 mrt 2019

Veen Media bezit bekende titels als Filosofie Magazine en Maarten!. Daarnaast geeft het ook Historisch Nieuwsblad en New Scientist uit. Het gaat daarbij naast de tijdschriften, de websites, de webshop en de url’s, ook om de festivals waaraan de uitgaven verbonden zijn, zoals het jaarlijkse Geschiedenis Festival, meldt NRC. VBK stoot de tijdschriften af omdat ze zich wil richten op boeken. ‘Dat is ons grootste pakket. De tijdschriften moeten een injectie hebben wil je die laten groeien en dat zagen we ons niet doen. De afgelopen jaren bleek dat ze minder van toegevoegde waarde zijn voor ons,’ legt Geneviève Waldmann, directeur VBK, uit aan NRC.

Shatho Beheer is een investeerder, die in december 2017 al de failliet verklaarde F&L Publishing Group overnam, dat ook een tijdschriftenportefeuille heeft. Shato Beheer heeft een link met de grafische industrie. De dagelijkse leiding is in handen van Vincent Opschoor en Thom Ringsma. De laatste heeft ook een leidende rol bij HaboDaCosta en Printforce. Op de achtergrond denkt en onderneemt Anne Ringsma (voormalig eigenaar van grafische groep Plantijn Casparie) mee bij Shato Beheer. Lees meer over de aankoopredenen van Shato Beheer op NRC.