Terug naar overzicht

Print

Nieuwe aandeelhoudersstructuur Antalis

De komende maanden oriƫnteert Antalis zich op een andere aandeelhoudersstructuur. Dat zou kunnen betekenen dat Sequana niet langer de grootste aandeelhouder blijft.

  • 15 feb 2019

Antalis meldde in week zes dat de raad van bestuur van Antalis in overleg met grootaandeelhouder Sequana het besluit heeft genomen om een investeringsbank in te schakelen, meldt printweek.com. Deze investeringsclub doet in het belang van de onderneming de komende maanden onderzoek naar de mogelijkheden van een nieuwe aandeelhoudersstructuur die het mogelijk maakt verder te ontwikkelen en het strategisch plan uit te voeren.
Volgens gegevens van IPO in 2017, aldus printweek, is Antalis een onafhankelijke onderneming met een eigen beursnotering, hoewel Sequana nu iets meer dan 75 procent van de aandelen in handen heeft. Het is op dit moment niet duidelijk of het gaat om de verkoop van Antalis of dat Sequana een deel van de aandelen wil verkopen. De woordvoerder van Antalis kon hier niets over zeggen.
Over de omzet van 2018 zegt het bedrijf dat die in overeenstemming is met de verwachtingen. Over 2017 zeggen de cijfers dat er plus gedraaid werd. De onderneming zegt over de prestaties dat het aantoont over de veerkracht te beschikken om in de Europese markt met dalend volume en tegelijk stijgende pulpprijzen toch te kunnen presteren.