Terug naar overzicht

Print

Mogelijk faillissement bij Circle Media-dochter Hélio

De Belgische diepdrukkerij Hélio Charleroi, dat in handen is van de Nederlandse Circle Media Group, wil faillissement aanvragen. Dat kan 180 man hun baan kosten.

  • 25 jan 2019

De drukkerij Hélio Charleroi, in het zuid-Belgische Henegouwse Fleurus, heeft vrijdagochtend 25 januari tijdens een bijzondere ondernemingsraad haar intentie bekendgemaakt om het faillissement aan te vragen, melden Belgische media, waaronder tijd.be en nieuwsblad.be. Volgens het bedrijf is de voortzetting van de activiteiten 'niet langer houdbaar in de huidige marktomstandigheden'. Continue oplagedaling, structurele overcapaciteit en een dodelijke prijsconcurrentie worden als oorzaken opgevoerd. Bij Hélio werken 180 mensen.

Het bedrijf drukt in diepdruk onder meer grote oplagen/omvangen tijdschriften en reclamefolders van winkelketens zoals Carrefour en Cora. Het kende de voorbije decennia verschillende eigenaars. Daarna belandde Hélio Charleroi bij de Canadese groep Quebecor World en nu is de drukkerij in handen van de Nederlandse Circle Media Group. Die kocht vorig jaar in België ook de drukactiviteiten van de mediagroep Corelio, een onderdeel van Mediahuis.
Lees meer op tijd.be en nieuwsblad.be.