Terug naar overzicht

Bedrijven & Personen

GWS naar manroland Goss Group

Het Nederlandse GWS Printing Systems, dat gespecialiseerd is in gebruikte offsetrotatie apparatuur, is op 20 december overgenomen door de manroland Goss web systems Group (MGWS).

  • 3 jan 2019

De voormalig GWS-eigenaren Eric van Kessel en Walter Donkers blijven aan als bestuurder van de overgenomen activiteit. Met de overname van GWS en recent het Franse DOVAK werkt MGWS aan haar strategie om de meest geavanceerde leverancier van oplossingen voor de offsetdrukindustrie te zijn. MGWS en GWS werkten al nauw samen op het gebied van gebruikte apparatuur, heatsetpers-service en binnen het in 2017 gelanceerde MARKET-X ecommerceplatform.

Alexander Wassermann, ceo van manroland Goss, benadrukt: ‘De acquisitie van GWS en DOVAK door MGWS is een logisch gevolg van de jarenlange succesvolle samenwerking tussen de bedrijven. De overname betekent voor ons een wereldwijd breder portfolio voor de grafische industrie. Walter Donkers en Eric van Kessel: ‘De grafische industrie wordt voortdurend geconfronteerd met veranderingen en het is duidelijk dat leveranciers willen samenwerken. Door deel uit te maken van de manroland Goss Group kunnen we onze groei ontwikkelen en versnellen. GWS krijgt de kans om binnen de groep zelfstandig het netwerk- en marktbereik uit te breiden.’