Terug naar overzicht

Techniek & Materiaal

Nieuwe inkjettechnologie Ricoh tijdens de Hunkeler Innovationdays, en op de Vakdag Print & Sign

Tijdens de Hunkeler Innovationdays eind februari maakt de Ricoh Pro VC70000 zijn debuut. Onlangs maakte Zalsman innovative print in Kampen bekend te investeren in zo’n inkjetrotatiepers. Tijdens de Vakdag Print & Sign op 6 februari vertelt Zalsman-directeur Herman Verlind al over hun tweede investering in deze techniek. Mis dit inzicht niet en schrijf snel in op vakdagprintensign.nl.

  • 2 jan 2019

Tijdens de Hunkeler Innovationdays 2019 presenteert Ricoh haar nieuwe technologieën die ontwikkeld zijn om de productie van grafimediabedrijven te verhogen. De nieuwe Ricoh Pro VC70000 maakt zijn debuut in de Messe Luzern in Zwitserland, tijdens het event dat plaatsvindt van 25 tot en met 28 februari 2019.

De Ricoh Pro VC70000 is uitgerust met nieuwe droogtechnologie. Deze droogtechnologie maakt betere inktdekking mogelijk en voorkomt dat papier gaat golven. Het productiesysteem haalt een snelheid van 12.000 vellen per uur en levert snelle, consistente en hoogwaardige kwaliteit door gebruik te maken van Ricoh’s nieuwe inkten. Deze inkten zijn geschikt voor traditionele offset gecoate substraten. Dit laatste wordt getoond met een groot aantal offset gecoate printtoepassingen, waaronder fotoboeken, en vele andere direct mail en brochure toepassingen.

Naast de Ricoh ProVC70000, presenteert Ricoh twee andere productiesystemen: De compacte Ricoh Pro V20000 voor flexibele en responsieve rotatieve inkjetproductie in zwart-wit. Grafimediabedrijven kunnen met dit productiesysteem op een rendabele wijze verschillende soorten drukwerk produceren, van bijsluiters en transactiedrukwerk tot boeken en direct mail. Het Ricoh Pro C9200-digitale kleurenproductiesysteem biedt hoge productiviteit en lagere productiekosten. Het productiesysteem biedt met verbeterde printkwaliteit en uitstekende registratie de juiste middelen om de groei van grafimediabedrijven mogelijk te maken.

Ricoh ondersteunt ook efficiënte en gestroomlijnde workflows voor zowel rotatieve als losblad productiesystemen. Hiervoor presenteert Ricoh de toevoegingen aan haar softwareportfolio en worden de mogelijkheden van de TotalFlow BatchBuilder en Ricoh ProcessDirector onder de aandacht gebracht. 

Sander Sondaal, Directeur, Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland: ‘Ons rotatieve productieplatform groeit snel. We tonen onze bezoekers tijdens de Hunkeler Innovationdays 2019 dan ook met trots de technologie van de Pro VC70000. De combinatie van Ricoh’s eigen technologieën, waaronder de unieke droger en de nieuwe inkt, biedt veel meer mogelijkheden voor grafimediabedrijven die op offsetsubstraten willen drukken.’

Ricoh neemt tijdens de Partner Conference samen met andere druktechnologiebedrijven deel aan de paneldiscussie ‘Successful with Automation’. Daarnaast is Ricoh wederom trotse sponsor van de DOXNET-lezingen en de netwerkbijeenkomst. 

Inkjet op de Vakdag Print & Sign 2019
Inkjet is een print/druktechniek die terrein verovert op het traditionele offsetsegment. Tijdens de Vakdag Print & Sign 2019 vertelt Zalsman-directeur Herman Verlind over de tweede investering in deze innovatieve rotatie-inkjet-techniek. Vier jaar terug investeerde Zalsman als een van de eerste ter wereld in de VC 60000, de voorloper van de nieuwe VC 70000. Verlind geeft inzicht in de mogelijkheden met deze hoogwaardige en flexibele printtechniek –je kan er tenslotte in hoog tempo mee variëren en personaliseren- en zal een tipje van de sluier oplichten over toepassing van deze techniek voor de meer traditionele drukorders. Inschrijven voor de Vakdag en deze sessie kan via vakdagprintensign.nl.