Terug naar overzicht

Techniek & Materiaal

Xerox iGen5 pers voor NBD Biblion

NBD Biblion investeerde in een Xerox iGen5 kleurenpers voor de vele kleine opdrachten die het Zoetermeerse bedrijf produceert voor bibliotheken en (school)mediatheken.

  • 17 dec 2018

Uit het bericht:
NBD Biblion levert een compleet pakket producten en diensten aan bibliotheken en (school)mediatheken. Om het predicaat “bibliotheekgeschikt” te mogen dragen moeten boeken robuust zijn en een lange levensduur hebben. De boeken komen vanaf de uitgevers met zachte omslag(kaft) bij NBD Biblion binnen en worden voorzien van een op de Xerox iGen5 geproduceerde harde omslag. Het iGen5 formaat van 36 x 66 cm is daarbij van belang. Daarnaast worden op de iGen5 kleine boekoplagen (van 1 tot 500 exemplaren) digitaal gedrukt (books on demand). NBD Biblion onderscheidt zich mede doordat klanten zelf kunnen bepalen welk uniek boekenformaat men wil gebruiken. Daarbij heeft NBD Biblion een uitstekende reputatie op het gebied van boekbinden.

Kristen van der Rijst, adjunct directeur van NBD Biblion: ‘Wij willen 25 procent groeien en de Xerox iGen5 kan ons daarbij helpen met de snelle omschakeling tussen de vele kleine jobs. Ook kunnen er opdrachten afgemaakt worden terwijl iedereen al naar huis is. Heel productief.’ Joop Wolff, eerste medewerker drukkerij bij NBD Biblion voegt toe: ‘Vooral in de POD-markt zijn snelheid en betrouwbaarheid van leveren heel belangrijk.’
Foto: Hans van Hunnik (Xerox, zittend) bekijkt de output van de Xerox iGen5 met Kristen van der Rijst en Joop Wolff van NBD Biblion.