Terug naar overzicht

Bedrijven & Personen

Readly, Zweeds antwoord op teruglopende verkopen magazines

In de strijd om de aandacht van de digitale lezer is er een nieuwe speler op de markt: Readly. Voor een vast bedrag in de maand kan er gekozen worden uit duizenden magazines.

  • 17 dec 2018

De Zweedse dienst Readly is afgelopen maand begonnen en biedt meer dan 100 Nederlandse magazines aan uit een totaalaanbod van ruim 3700 internationale titels. De vergelijking met Blendle is snel gemaakt, maar het grote verschil is dat Readly hele magazines aanbiedt en Blendle het vooral moet hebben van losse artikelen. In dat opzicht laat Readly zich beter vergelijken met bijvoorbeeld videostreamingdienst Netflix, die hele series aanbiedt. Voor een vast bedrag per maand heb je de vrijheid om door het hele Readly-bestand te bladeren om een tijdschrift naar keuze te kiezen en onbeperkt te lezen. 

Klagen
Hoewel Readly veel Nederlandse titels biedt, zal een nieuwe gebruiker er snel achter komen dat niet alles te vinden is. Zo zijn de magazines van uitgever Sanoma (van bijvoorbeeld Linda, Donald Duck en Libelle) onvindbaar en hetzelfde geldt voor bekende titels als Elsevier, HP/De Tijd en Panorama. Daarnaast klagen meerdere gebruikers over de zoekfunctie die niet ideaal schijnt te werken. 

Desondanks zijn er voorlopig veel positieve berichten over Readly her en der in de media te vinden. De magazineaanbieder is als app te krijgen in de App Store voor de iPhone en iPad en op Google Play. Via de website kun je natuurlijk ook naar Readly.