Terug naar overzicht

Techniek & Materiaal

PRINTmatters biedt verdieping met Kennisbank

PRINTmatters biedt op haar gloednieuwe website een Kennisbank. Daarin staan onder meer dossiers over relevante thema’s die verband houden met de wereld van Print: van digitaal drukken tot Direct Mail en van trends in label- en verpakkingsdruk tot (de gebundelde) interviews met brancheprominenten.

  • 28 nov 2018

In dossiers bundelt de redactie van PRINTmatters haar meest waardevolle nieuwsartikelen. Maar dat niet alleen: ook zijn de beste artikelen van de laatste twee jaar in de voormalige vakbladen Graficus, (het oude) Printmatters en Publish voor het eerst gedigitaliseerd en - rijk geïllustreerd - in allerlei dossiers verwerkt.
De meeste artikelen in de dossiers zijn “premium”: ze zijn - afgezien van de intro - alleen toegankelijk voor (proef)abonnees. Sommige dossierartikelen zijn echter gratis toegankelijk voor iedereen. Zo laten we lezers zien welk soort artikelen achter de abonnee-inlog beschikbaar is. 

Navigatie
U komt vanaf de homepage in de Kennisbank door links op de pagina het hamburgermenu-icoontje open te vouwen en op "Kennisbank" te klikken. Vervolgens ziet u daar een submenu met de al openstaande pagina "dossiers" en de items "whitepapers" en "Leveranciersindex". Ook staat op de homepage (iets verder naar beneden) een groot veld "Kennisbank" dat u kunt aanklikken.    

Hoe werken dossiers? Drie voorbeelden

  • Wilt u weten hoe Christian van Thillo - dé mediamagnaat van de Lage Landen - denkt over de toekomst van papieren media? Dan kunt u een uitgebreid interview met hem lezen in het dossier “Interviews met brancheprominenten”, binnen de dossiercategorie “Bedrijven en Personen”.
  • Wilt u alle belangrijke vernieuwingen op het gebied van labeldruk weten? Dan is het uitgebreide en met illustraties verrijkte artikel over de laatste LabelExpo - de tweejaarlijkse hoogmis voor de etikettenbranche - een nuttig naslagwerk. Het is te vinden in het dossier “Labels”, binnen de dossiercategorie “Techniek en Materiaal”.
  • Wat komt er allemaal kijken bij een effectieve Direct Mail-campagne? De beste artikelen die de redactie hierover in de zomer van 2018 publiceerde, hebben we gebundeld in het dossier “Direct Mail”, binnen de categorie “Management & Ondernemerschap”Kennisbank: ook whitepapers en leveranciersindex

In de Kennisbank publiceert PRINTmatters ook met enige regelmaat nieuwe whitepapers over thema’s die raken aan de wereld van gedrukte visuele communicatie. Denk bijvoorbeeld aan rapporten als de recente “Technologie-, Media- en Telecom Update 2018” van ABN-AMRO, “Grafimedia in cijfers 2018” en “Nanografisch drukken: hoe werkt het?”.
In de Leveranciersindex treft u bij allerlei trefwoorden relevante leveranciers aan, die zichzelf op een eigen pagina in deze index nader presenteren. Elk relevant bedrijf kan zichzelf overigens voor opname in deze leveranciersindex bij PRINTmatters aanmelden.

Kortom
Wilt u alles weten over een specifiek onderwerp en geen recente interviews met brancheprominenten missen? Of zoekt u naar een bedrijf die in uw printbehoefte kan voorzien? Raadpleeg dan zeker de Kennisbank van PRINTmatters.