Terug naar overzicht

Techniek & Materiaal

Heidelberg Benelux toont innovaties

Op 14 en 16 november organiseerde Heidelberg Benelux in haar vestiging in Brussel de Digital & Prinect Innovations Day. Naast twee live draaiende Versafire digitale persen presenteerde het team de nodige nieuwe tips & tricks over Prinectsoftware.

  • 21 nov 2018

Prinect helpt drukkerijen met slimme integratie van essentiële processen in de productie van drukwerk. Door digitalisering van de productieprocessen, ook in de contacten met opdrachtgevers, behalen grafische ondernemingen maximale efficiency met minimale kans op fouten. Vrijwel geen enkele directeur besluit tot aanschaf van productiemiddelen en automatiseringspakketten zonder zijn of haar mensen er bij te betrekken. Heidelberg Benelux pakte dat goed aan door naast de decisionmakers ook de zogenoemde ‘influencers’ uit te nodigen.

Tijdens de presentaties kregen de aanwezigen al flink wat tips mee over nieuwe mogelijkheden in het softwareprogramma, waarvan we er enkele noemen. Prinectconsultant Tom de Voght toonde de mogelijkheden van Sigmagangserver, dat op basis van orderkenmerken automatisch diverse drukorders per vel verzamelt. Zijn collega Rutger van den Broeck toonde impositiemogelijkheden voor label- en vouwkartonproducties. Een mooi voorbeeld van flexibiliteit was het schakelen van een voor offset voorbereide order naar de Versafire. In een handomdraai, paste de software de impositie aan op het nieuw geselecteerde productiemiddel.