Terug naar overzicht

Verpakken

Kodak heeft een koper voor de flexo divisie

Eastmen Kodak Company meldt op 12 november de Flexographic Packaging Division te gaan verkopen aan Montagu Private Equity LLP. Eastmen spreekt de verwachting uit dat het officiƫle transactiemoment in de eerste helft van 2019 zal plaatsvinden.

  • 12 nov 2018

Kodak verwacht zo’n 390 miljoen dollar te ontvangen voor de onderneming. Volgens Kodak’s ceo Jeff Clarke is de overeenkomst een financiële opsteker voor de aandeelhouders. Verder meldt Eastmen Kodak Company dat het verbonden blijft aan de grafimediamarkt door verder te ontwikkelen aan de duurzame Sonora offsetplaten, inkjet en workflow software.

De overgedragen divisie gaat verder als zelfstandig opererende entiteit die flexografische producten ontwikkelt, produceert en verkoopt voor de verpakkingsmarkt, waaronder het vlaggenschip Kodak Flexcel NX System. De organisatievorm blijft gelijk aan de structuur die het had als onderdeel van Eastmen Kodak Company. Chris Payne die president was van de divisie onder Kodak wordt ceo van de zelfstandige onderneming.