Abonneren  Inloggen

Vogelaar bespaart 250.000 kg CO2 per jaar

7 november 2018

Iedereen vindt er wat van, Vogelaar in IJsselstein doet er wat aan: de beheersing van de CO2-uitstoot in de wereld. Vanaf 2019 vervangt zij de uit aardolie gemaakte sealfolie voor 100 procent recyclebare biologische sealfolie.

Vogelaar verzendt jaarlijks 25.000.000 direct mails die zij voorzien van een sealfolie. Suikerriet folie wordt hiervoor de nieuwe standaard. Vogelaar neemt deze voortrekkersrol, omdat zij een aanzienlijk verschil willen én kunnen maken. Onder het motto ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf'  lopen zij al jaren voorop op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo produceren ze bijv. al jaren CO2-neutraal. Door, als eerste in de markt, over te gaan op deze biofolie bieden zij nu ook een product aan dat bijdraagt aan de beheersing van de CO2-uitstoot, middels een circulair proces.

De divisie ‘Direct Mail’ van Vogelaar behoort tot de top 5 van de verzenders uit Nederland: zij verwerkt en verzendt ± 80.000 kg aan sealfolie. Door het verbannen van de folie gemaakt uit fossiele brandstoffen, kan zij daarom een enorm verschil maken. Er zal een reductie gehaald worden van 250.000 kg CO2-uitstoot.
Foto: Mark Bonenkamp, Algemeen directeur van Vogelaar met de folie.