Terug naar overzicht

Dossier - Nabewerking & Veredeling

Nabewerking & Veredeling

Een goede nabewerking bevordert de uitstraling en verhoogt de levensduur van printproducten. Op het gebied van drukwerkveredeling is inmiddels zo veel mogelijk dat met print de meest magische effecten kunnen worden gerealiseerd. Een overzicht van wat er op dit vlak gebeurt.

Nieuws

Lijnco investeert in rotatiestans van Bograma

Lijnco in Groningen breidt het machinepark uit met de rotatieve Bograma-stans. Scherpe keuzes brengen Lijnco uit Groningen aan de Europese top. Dat is de overtuiging van directeur Jan de Klein (r) en landenmanager Nederland Hanjo Battjes.

Scanlaser investeert in Horizon vouw- en hechtsysteem

Amstel Graphics heeft bij digitaal drukker Scanlaser uit Zaandam een nieuw Horizon SPF-200 vouw- en hechtsysteem geïnstalleerd.

Sealaprint investeert in digitale UV-spotlak

Sealaprint in Ede investeerde in een digitale UV-spotlakmachine van Duplo. Daarmee biedt de onderneming 2D- en 3D lak aan, vanaf oplage 1.

Superdroge verpakkingspanter

Flint Group-dochter Xeikon heeft een patent aangevraagd op haar Panther DuraCure UV-droogtechnologie. Deze zorgt voor optimale glanseffecten in alle kleuren bij het rotatief printen van etiketten en flexibele verpakkingen waar witte inkt vaak een rol speelt.

Automatisering in afwerking centraal bij Amstel Graphics

Op 20 en 21 maart hield Amstel Graphics open huis. Het thema Profitable Finishing trok in totaal zo’n 200 belangstellenden, om te horen hoe het handelshuis hun afwerking winstgevend(er) denkt te kunnen maken.

Spelen met folie

De zogenoemde smartfolies zijn er al een tijdje, maar de toepassing er van neemt nu een vlucht. Een fantastisch product, waarmee je glazen of kunststof wanden met een druk op de knop onder meer ondoorzichtig kan maken.

Blingbling-editie PRINTmatters

Deze week valt bij de lezers de nieuwe PRINTmatters op de mat. Deze ruim 100 pagina’s tellende editie heeft een bijzondere digitaal gedrukte en digitaal veredelde cover. Dankzij printinnovatie ontvangen de abonnees een in zilverfolie gepersonaliseerde cover.

‘Dit is verkoopbare kwaliteit’

Deze week zijn de Hunkeler Innovation Days in het Zwitserse Luzern. Eigenlijk bijna aan must voor wie op de hoogte wil blijven van de echte innovaties in grafische productietechnieken. En die waren er zeker, zowel op print- als op afwerkgebied.

TotalPackaging investeert ook in foliedruk

Total Packaging groeit hard. En het investeerde in 2018 ruim vier miljoen euro. Ook voor 2019 staan investeringen op de planning. In februari wordt in de Harderwijkse vestiging een foliedrukmachine geplaatst.

Wihabo investeert in digitaal rillen en laserstansen

In september 2018 organiseerde Wihabo samen met Highcon een evenement in de Geffense grafimedia onderneming. De investering in de digitale ril- en laserstanskunsten van de Israëlische machine maakt daar de digitale cirkel rond.

Digitaal spotvernissen bij Colorspace

Colorspace gebruikt als eerste drukkerij in Nederland de MGI Jetvarnish 3DS met Ifoil-S van Konica Minolta. Dit systeem voorziet drukwerk van een voelbare, digitale UV-spotvernis en optioneel foliedruk met preeg-effect.

Direct Mail: meer effect door speciale inkten en lakken

Je direct mail extra verleidelijk maken of laten opvallen? Gebruik bijzondere inkten en/of lakken. Directeur Björn Suierveld van specialist in drukwerkveredeling Silkscreen Holland vertelt over de opties en geeft voorbeelden uit de praktijk om ideeën op te doen voor creatieve direct mails.

Drukkerij Douma: 'Specialisatie loont'

Foliedrukken, paramountdrukken, kleur op snee, stansen, pregen, hoogdrukken en tot hééél dik papier door de gto's laten lopen. Drukkerij Douma in Dokkum week af van het huis-tuin-en-keuken-drukwerk. 'Daardoor overleefden we de crisis', zegt Nico Douma, die zijn zaak overdroeg aan Rogier Peters.