Terug naar overzicht

Dossier - Internetdrukken

Internetdrukken

'De opkomst en groei van internetdrukkers is het gevolg van hun efficiency door het combineren van drukwerkorders. Dat leidt tot scherpe prijzen. Maar nu deze markt volwassen is geworden, is er meer nodig om als internetdrukker succesvol te zijn.' Dat stelde Marco Aarnink onlangs in een interview. In dit dossier leest u interessante interviews en andere artikelen over internetdrukken.

Nieuws

Control Media groeit snel mee met internetdrukkers

Control Media groeit hard mee met zijn belangrijkste opdrachtgevers: de internetdrukkers. Om in die groei te kunnen voorzien, verhuisde het grafische productiebedrijf van Wildert in België naar een grotere locatie in Etten-Leur. Daar werd ook een nieuwe Heidelberg XL106 8 kleurenpers met LED UV droging neergezet. Gevolg: 50% meer productiecapaciteit en een fors verkorte doorlooptijd.

Print.com als een komeet uit de startblokken

Acht weken na de livegang verwerkte de nieuwe internetdrukker Print.com voor 400 klanten dagelijks 100 tot 150 opdrachten. Opmerkelijk is volgens Aarnink de interesse vanuit de VS en Groot-Brittannië. In de eerste editie van PRINTmatters vertelt oprichter Marco Aarnink alles over de groei van - en zijn ambities met Print.com.

United Print laat inkjet links liggen

De 700 man tellende Duitse internetdrukker United Print werkt 24 uur per dag en zeven dagen per week. Het printpark bestaat uit een batterij grote offsetpersen en elf HP Indigo’s. Er wordt gekeken naar inkjet, maar de kwaliteit is nog ‘te afwijkend’.

Drukwerkdeal geeft gas op productontwikkeling

Creatieve opdrachtgevers hebben een sterke behoefte aan Drukwerkdeal als kennispartner. Dat bleek tijdens het drukbezochte relatie-evenement Print & Inspire op 6 november in De Fabrique in Utrecht.

Labelprinter Zolemba wil naar 50 miljoen euro omzet

Internetlabeldrukkerij Zolemba in Haaksbergen groeide in een kleine tien jaar naar vijftig man. De helft van het werk komt nu uit het buitenland. Chief Commercial Officer Han Verkerk: ?We gaan voor vijftig miljoen euro omzet. Dat betekent investeren in mensen en apparatuur. En na de zomer beginnen we een Duits kantoor.?

Internationale groeiexplosie voor Helloprint

Helloprint groeit stevig door internationale expansie. De omzet is in amper een jaar verdubbeld en maakt de internetdrukker marktleider in België en top 5 speler in Verenigd Koninkrijk.

Internetdrukker Simian groeit door twintig miljoen euro-grens

Directeur/eigenaar Wouter Haan van Simian ziet zijn business via de internetsites Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone alleen maar doorgroeien, ook in het buitenland. Een derde HP Indigo 7500 werd medio 2017 aan de digitale productie toegevoegd, terwijl de in 2016 geplaatste achtkleuren Komori ook al tot de nok toe gevuld was. Een interview.