Terug naar overzicht

Dossier - Creatie

Creatie

In dit dossier inspiratiecases en visies op het snijvlak van creatie en grafische toepassingen. Welke mooie dingen verzinnen designers zoal en hoe wordt grafische techniek ingezet om inderdaad te komen tot spraakmakende, soms ook vernieuwende toepassingen?

Nieuws

Haller Brun over papierkeuze bij boeken: 'Elke keer opnieuw op zoek'

Papier is voor veel grafisch ontwerpers een onuitputtelijke inspiratiebron. Esther Krop van de Monsterkamer.nl ondervroeg Sonja Haller en Pascal Brun over het belang van de juiste papierkeuze bij een boekontwerp.

Kunstenaars ontdekken digitaal printen

De ontwikkeling van digitale printtechnieken zorgt voor steeds meer toepassingen. De technologie en substraten verbeteren snel en ook de afwerkingsmogelijkheden nemen toe. In deze groeimarkt is het de kunst om een veelbelovende niche te vinden. Zo zet Sync Grafimedia uit Kerkrade zijn machines en kennis in om kunstenaars en fotografen te bedienen via 'Wij printen kunst'.

Lenticulaire print op Schiphol: droomwolken van Daan Roosegaarde

Begint je vliegreis op Schiphol vanaf Vertrekhal 3, dan krijg je alvast een voorproefje van je vlucht. Op een van de wanden is het adembenemende schouwspel “Beyond” te bewonderen. Een 112 meter lange wolkenwand van 3D-wolken en Hollands licht, bedacht en gecreëerd door de internationaal befaamde Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde.

Drukkerij robstolk scoort met nieuw kleurproduct: Extended Full Colour

?Als drukker wil je je onderscheiden?, zegt Freek Kuin, creatief directeur van robstolk in Amsterdam. 'Wij doen het door te innoveren, zodat we steeds een nieuwe kwaliteitsslag kunnen maken.' Met Extended Full Colour heeft robstolk een product in huis waarmee op ongestreken papier een intense kleurkracht gerealiseerd wordt. Ontwerpers en uitgevers lopen ermee weg.