Terug naar overzicht

Dossier - Labels

Labels

De markt voor gedrukte labels (etiketten) heeft een vlucht genomen, vooral onder invloed van de almaar uitdijende mogelijkheden van het digitale drukken. In dit dossier treft u de interessantste artikelen van PRINTmatters over labeldruk. Daaronder een uitgebreide samenvatting van de Label Expo 2017, de jaarlijkse hoogmis op dit vakgebied.

Het labelsegment is een niet te onderschatten dynamisch segment in de wereld van visuele communicatie. Toepassingen van allerlei vormen van etiketten vind je in consumenten- en industriële markten. Op technologisch gebied zijn er volop innovaties. Zo deed de inkjettechniek zijn intrede waardoor kleine oplagen betaalbaar mogelijk zijn en zelfs gepersonaliseerde etiketten de wereld verbazen. In 2017 zijn er in Europa maar liefst 300 digitale etikettenpersen geplaatst. Meer conventionele persen! De trend naar digitalisering zijn overduidelijk door.

Nieuws

De ene fles is de andere niet

Op de Brusselse beurs Label Expo in 2017 leek het wel of etiketten alleen nog maar digitaal gemaakt worden. Dat de werkelijkheid vooralsnog anders is, horen en zien we bij een bezoek aan NijOff Etiketten in Cuijk, dat onder meer craftbeer etiketten drukt.

Labelprinter Zolemba wil naar 50 miljoen euro omzet

Internetlabeldrukkerij Zolemba in Haaksbergen groeide in een kleine tien jaar naar vijftig man. De helft van het werk komt nu uit het buitenland. Chief Commercial Officer Han Verkerk: ?We gaan voor vijftig miljoen euro omzet. Dat betekent investeren in mensen en apparatuur. En na de zomer beginnen we een Duits kantoor.?

EDNN heeft eerste hybride labelpers

Etiketten Drukkerij Noord Nederland is het 1e Nederlandse bedrijf bij wie de hybride MPS/Domino labelpers draait. Directeur Vincent Belksma over hun 1e digitale productiemiddel, de EF Symjet: ?Deze investering biedt nieuwe kansen door digitaal drukken van kleine oplages, handige combinaties en personaliseren in combinatie met koudfolie en flexo.'

LabelExpo: converting steeds belangrijker op etikettenmarkt

LabelExpo is de tweejaarlijkse hoogmis voor de etikettenbranche. De editie 2017 was één en al halleluja? meer bezoekers, meer inkjetprinters, meer convertinglijnen, meer digitale veredeling, hogere snelheden en grotere baanbreedtes. We gaan uitvoerig in op de belangrijkste ontwikkelingen binnen dit groeiende vakgebied.