Terug naar overzicht

Dossier - Sign

Sign

De sign-sector groeit in ijltempo. Dat heeft alles te maken met de digital printing revolutie. Deze maakt het mogelijk dat een toenemend aantal substraten met steeds nieuwere, betere digitale technieken kan worden bedrukt. Minimale afnames spelen geen rol, zoals dat wel het geval is bij offset.

Het begrip sign staat voor een enorme en heel diverse markt. Terwijl de een denkt aan buitenreclame, ziet de ander meteen mooi geprinte T-shirts voor zich. De soorten materiaal en de productiemethoden zijn daarmee zeer uiteenlopend. De markt maakt een stevige transitie door met dank aan de digitale productiemiddelen. Waarom zouden consumenten de kinderkamer niet opleuken met gepersonaliseerd behang? En om nog een voorbeeld te geven: in retail speelt sign altijd al een belangrijke rol. De stenen muur bij de slager omtoveren tot een houten wand is nu een eitje. Franchiseketens realiseren winkelpakketten helemaal op maat van juist die ene vestiging. Fascinerend, wat een kansen.

Nieuws

Zevende Avery Dennison ‘Wrap like a King’-competitie van start

De zevende editie van de jaarlijkse Wrap Like a King-competitie van Avery Dennison is van start gegaan. Inschrijven kan tot 30 augustus.

Groeibriljant ReclameOnline verbaast signwereld

De opmars van de Vlaamse signmaker ReclameOnline lijkt op een spookje. Franky De Meyer: ‘In september 2013 begon ik in een garage met 0 collega’s en zes orders per dag, niet gehinderd door grafische vakkennis. In maart 2019 verwerkten 38 medewerkers 242 orders. In 2020 wil ik met 50 FTE 400 orders verwerken en all the way internationaal gaan. Om hier te werken moet je groot willen denken. De rest leren wij je bij.’

VAN AS bouwt specialisme in point-of-sale materiaal uit

Bij VAN AS in Oud-Beijerland is recent een MK Easymatrix 106 CS stansmachine geïnstalleerd. Een primeur: VAN AS is het eerste bedrijf in Nederland waar de Easymatrix in productie ging.

Nieuw: slimme wegwijzers voor slimme steden

Het zou maar zo kunnen dat onze binnensteden en grote evenementen over vijf jaar volhangen met slimme, met internet verbonden, bewegende informatie- en wegwijzers. Met dank aan fabrikant Charvet Media uit Lyon en de Belgische startup iArrow uit Oostende.

Terugblik Sign & Digital UK 2019

Op de met 185 stands bezette “Sign & Digital UK 2019” werden nieuwe groot formaat - en andere machines voor de productie van signtoepassingen gepresenteerd. Printweek publiceerde een interessant artikel over deze drukbezochte beurs, die begin april plaatsvond in Birmingham. PRINTmatters vat de essentie samen.

Sign: ATC Groupe biedt inspiratie tijdens Fespa-reis

Vijftien Nederlandse ondernemers uit de Sign-industrie én PRINTmatters namen 18 en 19 maart deel aan een Fespa-innovatiereis naar Lyon, van oudsher de zijde- en zeefdrukstad van Frankrijk. Eén van de bezochte bedrijven was ATC, een signbedrijf dat het experiment omarmt, vanuit een streven naar onderscheidend vermogen. Een verslag.

Flatbed-primeur bij Andi

Andi Smart Print Solutions heeft als eerste printbedrijf in Nederland en Europa de Océ Arizona 1380GT flatbed-printer, inclusief roll media optie, geïnstalleerd.

Print & Sign innovaties

Sign ontwikkelt zich sterk in de breedte. De tijd dat de uitingen alleen promotie tot doel hadden ligt achter ons. Jordy de Jong, Customer Success & Event Manager bij Probo.nl vertelde er over op de Vakdag Print & Sign 2019.

Kampert Nauta en Print.com nemen TMB Print & Sign over

Per 1 januari 2019 wordt met terugwerkende kracht het grafische fullservice-bedrijf TMB Print & Sign door Print.com en Kampert-Nauta overgenomen. Dat maakte Marco Aarnink, directeur van Print.com zojuist bekend tijdens de drukbezochte Vakdag Print & Sign van het vakblad PRINTmatters.

Fespa 2019 belooft 'explosie van mogelijkheden'

Het aftellen naar het vierdaagse sign-event Fespa 2019 in München is begonnen nu de wereldwijde grootformaat print-expo haar nieuwe branding en slogan onthult.