Terug naar overzicht

Dossier - Print

Print

De klassieke offsetwereld werkt via continue innovaties toe naar steeds meer efficiency en steeds meer verfijnde druktechnieken. Ondertussen is op het gebied van digital printing niets minder dan een revolutie gaande. Digital printing wordt voor steeds meer toepassingsgebieden interessant.

De klassieke offsetwereld werkt via continue innovaties toe naar steeds meer efficiency en steeds meer verfijnde druktechnieken. Ondertussen is op het gebied van digital printing niets minder dan een revolutie gaande. Digital printing wordt voor steeds meer toepassingsgebieden interessant. De klassieke offsetwereld werkt via continue innovaties toe naar steeds meer efficiency en steeds meer verfijnde druktechnieken. Ondertussen is op het gebied van digital printing niets minder dan een revolutie gaande. Digital printing wordt voor steeds meer toepassingsgebieden interessant. De klassieke offsetwereld werkt via continue innovaties toe naar steeds meer efficiency en steeds meer verfijnde druktechnieken. Ondertussen is op het gebied van digital printing niets minder dan een revolutie gaande. Digital printing wordt voor steeds meer toepassingsgebieden interessant. De klassieke offsetwereld werkt via continue innovaties toe naar steeds meer efficiency en steeds meer verfijnde druktechnieken. Ondertussen is op het gebied van digital printing niets minder dan een revolutie gaande. Digital printing wordt voor steeds meer toepassingsgebieden interessant. 

Nieuws

Soul Media tipt drukkers

Uitgeverij Soul Media geeft zeven gedrukte sportmagazines uit, die tussen de één en vijf keer per jaar verschijnen. De opgetelde oplage ligt rond 70.000 stuks. De ervaringen met drukkers zijn wisselend. 'We hebben wel eens paarse sneeuw gehad, omdat de drukker niet op zat te letten.'

Kunstenaars ontdekken digitaal printen

De opkomst en ontwikkeling van digitale druktechnieken zorgen voor steeds meer toepassingen. In deze groeiende markt is het de kunst om een veelbelovende niche te vinden. Zo zet Sync uit Kerkrade zijn machines en kennis in om kunstenaars en fotografen te bedienen via 'Wij printen kunst'.

'HP is de grootste start-up ter wereld'

In 2016 was HP de grootste exposant op de Drupa, vers losgekoppeld van Hewlett Packard Company. Managing director Rob Idink van HP Nederland vertelt enthousiast over het loskoppelen, de transformatiereis en de groei van print in het enorme HP-portfolio.

Whitepaper

Grafimedia in cijfers 2018

Deze jaarlijkse publicatie geeft een overzicht van de economische ontwikkelingen, de arbeidsmarkt en het beroepsonderwijs in de grafimedia sector. Zo blijkt uit dit rapport dat het personeelsprobleem veel nijpender is geworden. Er is een heuse "war on talent" gaande. Hoe gaat de sector hiermee om?

Blog

Papier voor Volkskrant-bijlage Sir Edmund was zomaar op

In juni keken de Volkskrant-lezers vreemd op. De zaterdagbijlage Sir Edmund verschijnt zelfs tot eind 2018 niet op het vertrouwde krantenpapier maar als glossy en op een kleiner formaat. Reden: het papier was op. Hoe kan het dat een fabrikant in een dalende markt niet levert aan een vaste klant?