Abonneren  Inloggen

Fespa en Flint over het coronavirus

17 februari 2020

De signbeurs-organisatie Fespa volgt "actief alle ontwikkelingen" met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus met nog iets meer dan vijf weken te gaan tot de show van dit jaar in Madrid. Inktproducent Flint geeft een waarschuwing af.

Vorige week annuleerden de organisatoren van de Mobile World Congress-expo het evenement in Barcelona nadat een groot aantal grote exposanten zich terugtrok vanwege bezorgdheid over de coronavirussituatie.
Ook de Fespa Global Print Expo vindt plaats in Spanje en duurt van 24-27 maart in Madrid. De show wordt meestal in Duitsland gehouden, maar schakelt in een Drupa-jaar over naar een ander Europees land.

Volgens plan

In een verklaring zegt Fespa-directeur Neil Felton dat Fespa volgens plan zal plaatsvinden. ‘Fespa streeft ernaar de gezondheid van alle exposanten, bezoekers en aannemers op Fespa-evenementen zo goed mogelijk te beschermen. Als zodanig volgt het bestuur en het senior management van Fespa actief alle ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19. Fespa onderzoekt momenteel een aantal proactieve opties om de risico's voor alle deelnemers aan het evenement te minimaliseren.’

 

 

Nadere verklaring volgt

Fespa zei dat te zijner tijd een nadere verklaring zou worden afgegeven. De show is samen met zustertentoonstellingen European Sign Expo 2020 en Sportswear Pro 2020. Het bevat een groot aantal Chinese exposanten, waaronder de gouden partner Hanglory Group. De gigantische Interpack- en Drupa-beurzen die in mei en juni op de Messe Düsseldorf worden gehouden, hebben ook een aanzienlijk aantal Chinese exposanten en trekken een groot aantal internationale bezoekers. Bij Drupa is China het op één na grootste aantal exposanten met 349, na Duitsland met 438. Bij de laatste Drupa in 2016 kwam 3% van de bezoekers uit China. Interpack heeft 299 Chinese exposanten, achter Duitsland (584) en Italië (409).

Inktproducent Flint Group waarschuwt

Afzonderlijk heeft inktproducent Flint Group vanwege COVID-19 gewaarschuwd voor mogelijke verstoringen en vertragingen in de benodigdheden in haar Commercial, Publication & Sheetfed-business (CPS), meldt Printweek. Chief procurement officer en senior vice president sales Michael Podd zei dat het Flint management een noodmanagementteam had opgezet om de situatie te volgen.

‘Onze inkoop- en supply chain-teams blijven waar mogelijk noodplannen opstellen om mogelijke supply chain-problemen of vertragingen te verminderen. Ondanks de beste rampenplannen verwachten we materiële vertragingen als gevolg van productie- en vrachtverstoringen in China, en mogelijk het effect van aanvullende voorzorgsmaatregelen die worden genomen aan de lokale grenzen om ervoor te zorgen dat het product veilig het land in kan worden gebracht,’ aldus Podd. Ook zei de manager dat bestaande klanten - met name die met langlopende contracten - prioriteit zouden krijgen.

Messe Düsseldorf heeft ook een verklaring afgegeven die PRINTmatters vorige week publiceerde.