Abonneren  Inloggen

Online Print: CEWE scoort beter dan in 2018

28 november 2019
Premium

Europa’s grootste online drukker CEWE voorspelt een omzet over geheel 2019 van 675 tot 710 miljoen euro, tegenover 653 miljoen in 2018. De Ebitda (voor amortisatie en belastingen) wordt geraamd op 58 miljoen euro, wat neerkomt op een operationele marge van ruim 8,6%, tegen 7,9% in 2018. Dit maakte CEWE onlangs bekend bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

CEWE Stiftung & Co is actief in drie deelmarkten. De belangrijkste is “Photo Finishing”, met daarbinnen CEWE Photobook als kaskraker. Daarnaast is het net over de grens - in Oldenburg - gevestigde bedrijf actief in de markten “Commercial Online Print” en “Retail”. Vierde kwartaal maatgevend voor jaarwinst Onlangs maakte CEWE dus de cijfers over het derde kwartaal bekend en gaf het de in de inleiding genoemde raming af voor geheel 2019. Traditioneel is het vierde kwartaal vanwege de feestperiode in december het verreweg meest lucratieve kwartaal. Hoe scoorden de verschillende divisies van CEWE tot en met september, vergeleken met dezelfde periode in 2018? We lopen ze na: Photo-finishing: seinen op groen Online bestelde foto’s en fotoboeken vormen voor CEWE het belangrijkste, snelst groeiende en meest rendabele segment. Het bedrijf is ooit - in het analoge tijdperk - ook ontstaan als producent van foto’s. De omzet van de complete phot


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren