Abonneren  Inloggen

Digitale kenniskloof bedreigt grafische sector

7 augustus 2019
Premium

Negen van de tien Britse bedrijven kampt met een tekort aan digitaal vaardig personeel, meldt vakblad Printweek. Die situatie is ook hier herkenbaar. Wie gaat het door de digitalisering snel veranderende werk straks nog uitvoeren? Om overeind te blijven moeten grafische bedrijven proactief acteren. Printweek sprak erover met enkele deskundigen.

In dit internationale grafische vakblad verscheen een artikel over de impact van de digitalisering op de Britse grafische sector. Omdat ongeveer dezelfde situatie zich in Nederland voordoet, hebben we het artikel bewerkt voor PRINTmatters. Negen van de tien Britse organisaties mist dus noodzakelijke digitale vaardigheden, variërend van cyber security en de cloud tot datamanagement en social media. Dat blijkt uit het Britse onderzoeksrapport “Bridging the Digital Divide” van de Open University. Een dure digitale kloof Een steeds grotere digitale kloof heeft funeste gevolgen voor de productiviteit. In Groot-Brittannië geeft 56% van de bedrijven aan dat dit effect bij hen al volop zichtbaar is, terwijl de helft zegt dat de productiviteit de komende vijf jaar fors vermindert als deze kloof niet alsnog wordt gedicht.


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren