Abonneren  Inloggen

Online Print-markt explodeert richting 2025

15 mei 2019
Premium

In West-Europa werd in 2018 19% van al het drukwerk online besteld. In 2025 zal het marktaandeel van internetdrukkers naar verwachting zijn gestegen naar 42%. Verder is "Social Media Print" een opkomende hype. Dat stelde Bernd Zipper, Europa’s belangrijkste expert op het gebied van online print, tijdens het Benelux Online Print Event in de congreszaal van de Antwerpse Zoo. 150 bezoekers kwamen naar dit evenement, georganiseerd door het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC).

Zipper deelde data van zijn bedrijf Zipcon Consulting over de groei van online print. Europa loopt voorop in de revolutie van het internetdrukken. Hier werd in 2018 19% van het drukwerk online besteld, versus 16% in Noord-Amerika, 16% in China en 14% in de rest van Azië. Oost-Europa (10,5%) en Zuid-Amerika (9%) volgen op ruime afstand, terwijl Afrika ontwaakt, met 2% van het drukwerk dat online wordt besteld. In


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren